Германците се оказват най-големи фенове на плащането в брой в

...
 Германците се оказват най-големи фенове на плащането в брой в
Коментари Харесай

Германците най-големи фенове на плащането в брой

 Германците се оказват най-големи почитатели на заплащането в брой в страните от еврозоната, сочи изследване на Европейската централна банка (ЕЦБ), представено от Reuters.
Близо 79% от преводите на дребно в еврозоната са били осъществени посредством заплащане в брой. В най-голямата европейска стопанска система осем от 10 заплащания са били кешови, до момента в който делът за целия валутен съюз е с 1% по-нисък. Средностатистическият консуматор в евро зоната съюз носи в джоба си 65 евро, а в Германия - над 100 евро. Това значително изяснява недоволството във федералната република против решението за прекъсването от щемпел на банкнотата от 500 евро. В еврозоната минимум пари в брой се употребяват в Холандия и Естония – по-малко от половината преводи.

На другия полюс в целия Евросъюз са шведите. При тях заплащанията брой са едвам 15 на 100. В богатата скандинавска страна парите в брой в обращение понижават от години, демонстрират данни на централната банка Riksbank.

Според ЕЦБ обаче безконтактното заплащане може внезапно да увеличи броя на електронните транзакции. Тези заплащания обаче генерират едвам 1% от продажбите в днешно време.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР